Actueel

Het laatste nieuws over Adviesbureau Lüning vindt u hier.

 • Oosterhoff bouwt mee aan industrieel en circulair Rijkspaviljoen

  Met The Natural Pavilion laat Oosterhoff met een consortium van bijna 20 Nederlandse bedrijven zien dat het nu al mogelijk is om op industriële schaal volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met de natuur woningen, scholen en kantoren te bouwen. Vanuit Oosterhoff werkten ABT, Adviesbureau Lüning, bbn adviseurs ...

  lees meer
 • ‘Samen Bredius’ wint tender voor de Brediuslocatie, Amsterdam

  De selectieprocedure voor de ontwikkeling van de Brediuslocatie in de Spaarndammerbuurt Amsterdam is gewonnen door het team ‘Samen Bredius’, een initiatief van NL-development. Het team ‘Samen Bredius’ bestaat naast NL-development uit Monadnock, Studio BLAD, Aardlab, Adviesbureau Lüning, DABT, ZieglerGautier, Aliki van der Kruijs en Fore Installatie Adviseurs

  lees meer
 • The Natural Pavilion

  De ingenieurs van Adviesbureau Lüning werden bij het team van The Natural Pavilion betrokken om de houten constructie door te ontwerpen.

  lees meer
 • Basisschool De Verwondering wint Duurzaam Bouwen Award

  De Ecologische basisschool De Verwondering in Almere heeft de Gouden Kikker in de wacht gesleept en is hiermee het meest duurzame project van Nederland.

  lees meer
 • Tomorrow's Timber

  Een beter moment om het boek Tomorrow’s Timber uit te geven is nauwelijks denkbaar. Ten tijde van de hernieuwde aandacht voor bouwen in hout, geeft dit boek veel inzichten en bruikbare kennis over hoe dat aan te pakken.  

  lees meer
 • Omgevingsvergunning Brabantia verstrekt...

  Begin mei gaan we starten met de uitvoering van dit beeldbepalende en volgens de Breeam richtlijnen ontworpen hoofdkantoor. De structuur van dit duurzaam ontworpen gebouw bestaat voor een belangrijk deel uit CLT. Met deze houten constructie voor kolommen, liggers en vloeren wordt maar liefst 666 ton CO2 bespaart.  

  lees meer