Actueel

Het laatste nieuws over Adviesbureau Lüning vindt u hier.

 • Basisschool De Verwondering wint Duurzaam Bouwen Award

  De Ecologische basisschool De Verwondering in Almere heeft de Gouden Kikker in de wacht gesleept en is hiermee het meest duurzame project van Nederland.

  lees meer
 • Tomorrow's Timber

  Een beter moment om het boek Tomorrow’s Timber uit te geven is nauwelijks denkbaar. Ten tijde van de hernieuwde aandacht voor bouwen in hout, geeft dit boek veel inzichten en bruikbare kennis over hoe dat aan te pakken.  

  lees meer
 • Omgevingsvergunning Brabantia verstrekt...

  Begin mei gaan we starten met de uitvoering van dit beeldbepalende en volgens de Breeam richtlijnen ontworpen hoofdkantoor. De structuur van dit duurzaam ontworpen gebouw bestaat voor een belangrijk deel uit CLT. Met deze houten constructie voor kolommen, liggers en vloeren wordt maar liefst 666 ton CO2 bespaart.  

  lees meer
 • Het Dijkhuis opgeleverd

  In het Hollandse buitengebied heeft een vervallen dijkhuisje plaats gemaakt voor een nieuw dijkhuis. Adviesbureau Lüning was als hoofdconstructeur bij dit prachtige project betrokken.

  lees meer
 • Uitvoering houtconstructie Ecologische school in volle gang

  De uitvoering van de houtconstructie van de Ecologische School 'De Verwondering' in Almere is in volle gang. Op dit moment wordt de hoofddraagconstructie van bouwdeel A geplaatst. De hoofddraagconstructie van bouwdeel B en C staat al en later volgt het middengedeelte, bouwdeel D. Adviesbureau Lüning heeft opdracht voor de rol van hoofdconstructeur voor dit project. 

  lees meer
 • Bouw Wildopvang Avolare Doorwerth vordert gestaag

  Wildopvang Avolare in Doorwerth ligt midden in een zogeheten Natura-2000 natuurgebied. Vanwege de stikstofcrisis zijn veel bouwprojecten in de buurt van natuurgebieden stilgelegd. De bouw in Doorwerth kan echter doorgaan door de toepassing van houtbouw en de inzet van elektrische kranen en transport. Daardoor wordt er emissiearm gebouwd. 

  lees meer