circulair bouwen RWS-kantoor donor Emergis

Emergis genomineerd voor De Vernufteling 2020

De nieuwe kinder-en jeugdkliniek van Emergis in Kloetinge is een van de kanshebbers voor De Vernufteling 2020! De Vernufteling is dé prijs voor het meest vindingrijke werk van ingenieursbureaus, uitgereikt door NLingenieurs.

Circulair bouwen gaat niet over de toekomst, maar over nú!
Bijzonder aan dit project is dat het grotendeels tot stand is gekomen door een donorgebouw. Materiaal van het kantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen is zoveel mogelijk gebruikt voor de nieuw- en verbouw van Emergis. Het geeft de materialen een tweede (of zelfs derde) leven. Dit project laat zien dat er veel meer mogelijk is, ook nu al!

Hout vol mogelijkheden
De houtconstructie, ontworpen door ABT samen met Adviesbureau Lüning speelt een belangrijke rol bij de verbouwing van de kliniek. Het vormt de ruggengraat van dit nieuwe energiezuinige gebouw. Het houten skelet is zorgvuldig geoogst uit het districtskantoor in Terneuzen en laat zien dat een houtconstructie zich bij uitstek leent voor circulair bouwen. Hout is met name zo geschikt omdat het zich eenvoudig laat inkorten of verlengen, verdubbelen of anderzijds aanpassen.

Breng je stem uit!
Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Ook onder de indruk van dit project?
Je kunt hier je stem uitbrengen tot en met 26 januari. De winnaar wordt op 30 januari bekend gemaakt.

Meer weten over dit project? Lees hier dan verder.