Afbeelding: 2dome-lowcrop

Geodetische koepels

Een bijzondere specialiteit van Adviesbureau Lüning is het ontwerpen en berekenen van grote overspanningen, dubbelgekromde schaalconstructies en blobs.

Inmiddels heeft Adviesbureau Lüning ruim 30 geodetische koepels mogen realiseren in binnen- en buitenland. Tot de uitgevoerde projecten behoren onder meer tropische tuinen, vlinderverblijven, bulkoverkapingen, een zwembad en speeltuinen. De vrije overspanning van de koepels varieert van 12 tot zelfs 143 meter!

Koepelconstructies combineren zeer efficiënt materiaalgebruik met een korte bouwtijd. De oprichter van het bureau, Emil Lüning, ontwikkelde een innovatieve connector, waamee het mogelijk is om geodetische koepels zonder ondersteuning te monteren.

Door deze vrije uitbouwmethode kan goedkoper en sneller gebouwd worden. Ook zijn met dit systeem zeer grote overspanningen tot wel 300 meter mogelijk.

Adviesbureau Lüning ontwerpt koepelconstructies, vervaardigt de hoofdberekeningen en draagt zorg voor de volledige detailengineering. Ook kan de productie en de levering van de hoofddraagconstructie en connectoren door het bureau verzorgd worden.

Klik hier voor ons overzicht van koepelprojecten.