Historie

In 1983 door Emil Lüning opgericht bestaat het bureau nu 40 jaar. Vanaf haar oprichting heeft de passie voor innovatieve en architectonische houtconstructies centraal gestaan.

Door voortdurend te innoveren en nieuwe toepassingsmogelijkheden van hout en houtproducten te verkennen heeft het bureau onder leiding van Emil een jarenlange ervaring opgebouwd in het ontwerpen, berekenen en detailleren van houtconstructies.

Specialiteit van het bureau zijn geodetische koepels. Inmiddels zijn ruim 30 koepelprojecten in binnen- en buitenland gerealiseerd. Daarbij is een innovatieve connector ontwikkeld waardoor de koepels, met overspanningen tot wel 143 meter, zonder steigers kunnen worden gemonteerd.

Naast de koepelprojecten kenmerken ook andere innovatieve ontwikkelingen de passie tot het continu verbeteren van de status quo. Zo tekende het bureau voor het eerste meerlaagse houten appartementengebouw in Nederland (Malmöhus), de eerste houten brug voor zwaar verkeer in Accoya ter wereld (brug Sneek) en talloze andere innovaties.

Vanaf 2015 heeft Emil de dagelijkse leiding overgedragen.