Houtlab
Houtlab

Houtlab

Langs de A59 bij Nieuwkuijk/Vlijmen staat een bijzondere en innovatieve ontwikkeling op stapel, ‘Houtlab’. Woody Building Concepts heeft daarvoor grond aangekocht op bedrijvenpark Het Hoog. Houtlab wordt in 2022 gerealiseerd op de laatste vrije zichtlocatie en zal een opvallende eyecatcher worden voor de ruim 80.000 dagelijks passerende automobilisten.

Het nieuwe Houtlab wordt zoals de naam al doet vermoeden een houten gebouw. Een duurzame, circulaire en inspirerende productie- en kantoorruimte waarin samenwerking voorop staat. Samenwerking met onder andere co-makers, opleiders en de overheid, maar ook met huurders. Naast Woody Building Concepts zelf en zusterbedrijf Pvvt biedt Houtlab namelijk ook huisvesting aan partijen die zich bezighouden met houtbouw en circulariteit.
Het gebouw en de toegepaste materialen vormen op zichzelf al een showroom voor bezoekers. Daarnaast komt er in het gebouw een productieruimte waar hout gerelateerde (bouw)producten zoals CLT- en HSB-elementen worden bewerkt en geproduceerd. Doel is om hier ook mensen op te leiden op het gebied van circulariteit en houtbouw.

Bouwen met lef
Met de ontwikkeling van Houtlab maakt Woody Building Concepts een duidelijk statement. Algemeen directeur Maarten Bakker: “De realisatie van zo’n innovatief gebouw vraagt uiteraard wel om lef, maar we lopen graag op de troepen vooruit en we geloven in houtbouw. Met Houtlab laten we zien dat we met circulaire materialen en houten elementen een puur en state-of-the-art gebouw kunnen realiseren. Een plek waar het gezond werken is. Mooi, inspirerend, betaalbaar en vooral duurzaam. De bezoeker wordt in elke ruimte verrast met de nieuwste circulaire en biobased ontwikkelingen of met een architectonisch hoogstandje. Ik nodig iedereen die wil meewerken aan een duurzame en circulaire toekomst uit om straks een kijkje te komen nemen.”

Projectgegevens

Opdrachtgever Janssen de Jong Groep
Architect Spee Architecten
Constructeur houtconstructie​ Adviesbureau Lüning
Beeldmateriaal Spee Architecten