Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders
Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders

Natuurbelevingscentrum Almere

Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders ligt aan de rand van één van de meest unieke natuurgebieden in Europa: de Oostvaardersplassen in Almere, en biedt onder meer plaats aan een informatiecentrum, een restaurant, een leslokaal en een vogelspotruimte. Om de omliggende natuur zo min mogelijk te storen mocht de bouwtijd niet meer dan drie maanden bedragen. Prefabricage was derhalve een must en mede hierom werd de constructie van het gebouw voor een groot gedeelte met kruislaaghouten elementen ontworpen. Adviesbureau Lüning adviseerde de hoofdconstructeur ten aanzien van de houtconstructie en nam de detailengineering voor haar rekening. 

 

NBC fotos drost van veen (1)
NBC fotos drost van veen (2)
NBC fotos drost van veen
IMG_4879
IMG_4884
IMG_4887

Projectgegevens

Opdrachtgever

Gemeente Almere

Architect Drost + van Veen
Constructeur houtconstructie​ Adviesbureau Lüning
Aannemer

 

Status

gerealiseerd 2008

Links  

Publicaties

Link: 5446

Natuurbelevingcentrum aan de Oostvaardersplassen

01-06-2009 - Natuurbelevingcentrum Almere - Drost & van Veen

Link: 5452

Snel bouwen met houten wanden en vloeren

27-05-2008 - Natuurbelevingcentrum Almere - Bouwwereld